Jägarkurser som passar dig

Har du funderat på att ta jägarexamen? Då är det din chans nu oavsett om du har funderat länge eller om du har kommit in på det här spåret spontant. Tveka inte på att testa för en helt ny upplevelse och en helt ny framtid inom jakt. Det kan även vara roligt att göra med några kompisar, din pappa eller till och med din mormor, man vet aldrig vem som vill ta den här chansen och öppna upp dörren till världen som jägare.

Vad är en jägarexamen?

En jägarexamen är vad du behöver för att få jaga ute i naturen. Den består av en teoretisk och en praktisk del där du lär dig allt från att skjuta till en massa ny kunskap om skogen och ekosystem. På slutet av kursen behöver man få godkänt i ett teoretiskt och ett praktiskt prov, sedan har du din jägarexamen. Med din nya jägarexamen kan du sedan ansöka om en vapenlicens och efter det blir det fritt fram att börja jaga på riktigt.

Vilken jägarkurs vill jag gå på?

På Knistad herrgård i Skövde området erbjuds många kurser året runt. Det finns vanliga kursstarter där vem som helst får ansöka. Det finns även specialtillfällen för både tjejer och ungdomar om man känner sig tryggare med en sådan grupp eller om du bara vill träffa fler människor i din ålder eller av ditt kön som är intresserade i jakt som du är. En kurs startar nästan varje helg så håll utkik för vilket som passar dig bäst. Hitta din kurs här. En kurs består av fyra dagar med boende, måltider och självklart lektioner inom de olika områden som du ska lära dig som jägare. Det finns också massor med tid att mingla med de andra deltagarna och hitta nya jägarvänner för livet. Nu är din tid att sluta tveka och ta chansen att bli jägare.