Elscootern – smidiga och smarta fakta!

Du svischar smidigt förbi när de andra väntar på bussen. Du kommer till jobbet utan köer. Med en elscooter öppnar sig en friare värld och en lättare (och roligare) vardag! Det har blivit allt populärare med denna smidiga variant av färdmedel och allt fler bestämmer sig för att köpa dem.

De prisbevakas ständigt av konsumenterna och det vanligaste de söker efter är:

  • Räckvidd – Fundera på vart du vill ta dig, pendla till arbetsplatsen som ligger 2 km bort eller 10 km bort, kolla av batteriets kapacitet!
  • Typ av däck. Hållbarhet och kvalitet varierar. Praktiskt med punkteringsfria däck. Sök efter punkteringsfria däck elscooter på nätet.
  • Maxhastighet – Vid långa sträckor kanske du behöver ta dig fram lite snabbare, och kanske du vill känna på fartens sköna dynamik.
  • Motorns maxeffekt – Orkar den ta dig så snabbt du vill?
  • Max personvikt – Den måste orka bära dig för att hålla i längden.
  • Handbroms – Ifall den ska parkeras i backar eller lutningar.
  • Antal hjul – Flera olika typer av scootrar:
  1. Enhjuliga – Bland annat den enhjuliga skateboarden för snowboardfantasten med bra balans, och det enhjuliga ståhjulet där föraren står på ståplattor som fälls ut på vardera sida om hjulet. Extra viktigt är att söka på nätet efter punkteringsfria däck elscooter, så att du inte vurpar ifall olyckan är framme.
  2. El-sparkcykel – Den vanligaste elscootern som rullar som mest i storstäderna, med en max hastighet på 20 km per timme. Kolla upp vad elmotorn behöver ha för effekt för att vara godkänd.
  3. El-moped – Bäst komfort. Finns med både två och tre hjul beroende av hur mycket du vill lasta. Det finns två varianter som skiljer sig i effekt och hastighet. Även de som kan ta en passagerare och de som har ett praktiskt lastutrymme under sadeln.

De två första varianterna kräver varken körkort eller åldersgräns, vilket har gjort dem populära även bland ungdomar.