Tips för dig som vill gå en utbildning inom ekonomi och juridik

Om du står inför valet av gymnasieutbildning och gillar ekonomi och juridik, så kan ekonomiprogrammet kanske vara för dig. Birger Jarls Gymnasium erbjuder denna linje, se här. Ekonomiprogrammet utgör en högskoleförberedande plattform skräddarsydd för dig som brinner för samhällsvetenskap, särskilt ekonomi och juridik. Det är en perfekt match för dig som strävar efter att förstå inte bara teorin utan även praktiken bakom företagande – från uppstart till expansion.

Ekonomiprogrammet är för dig som vill förstå djupare aspekter av ekonomi och rättsväsen. Det ger en robust grund för vidare studier inom dessa områden, med fokus på att ge en helhetssyn på samhällets ekonomiska och rättsliga funktioner.

Programmet ger även en ovärderlig inblick i företagslivet. Det utforskar inte bara teorin bakom hur företag fungerar utan ger även verktygen för att navigera i det komplexa landskapet av att starta, driva och expandera ett företag.

Ekonomiprogrammet på Birger Jarls

Om du väljer att gå ekonomiprogrammet på Birger Jarls i Stockholm så kommer du under tre års tid få lära dig mer om företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och psykologi. Du får även lära dig både de teoretiska och praktiska grunderna inom företagande. Efter du har gått klart finns det flera tänkbara yrken som ekonom, jurist, lärare, revisor, börsmäklare och advokat.

Det finns två inriktningar på denna linje att välja. Den ena är ekonomi, som passar dig som är intresserad av företagande och entreprenörskap. Den andra är juridik, som passar dig som intresserar dig för lag och rätt så väl som ekonomi.

Efter avslutade studier kan du med fördel plugga vidare inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap. Det på högskola eller universitet.

Investera i din framtid

Att gå en bra gymnasielinje som leder till ett bra yrke är inte fel. Just ekonomiprogrammet ger dig en bra grund att gå vidare med för att senare kunna få arbeta med det du vill.