Förskolan och ditt barn

De allra flesta barnen går eller har gått i förskolan. Som förälder finns det mycket att tänka på när en så stor förändring som att ditt barn ska börja skolan pågår. Speciellt om det är första gången kan det kännas som att du inte riktigt har koll på vad du behöver fixa och på vilket sätt du ska förbereda ditt barn, här kommer den hjälpen du kanske har letat efter.

Namnlappar

Det är viktigt att ha med sig rätt kläder till förskolan samt extra kläder såklart. Det bästa man kan göra med dessa saker är att sätta dit namnlappar. Dessa är lätta att få tag på och att göra personliga med en massa roliga motiv så att till och med ditt barn som inte kan läsa kan känna igen sina egna kläder. Om vi går tillbaka till att ha med sig de rätta kläderna innebär det att ditt barn ska ha tillgång till vanliga skor, gummistövlar, vinterskor, en tunn jacka, en regnjacka, en vinterjacka, mössa, vantar, halsduk, overall och extra kläder ifall något händer. Om ditt barn har lite svårt att vilja gå till förskolan kan du även skicka med ett gosedjur som ditt barn gillar för att ditt barn ska ha med sig något som känns tryggt.

Kommunikation

De flesta barnen i förskoleåldern kan på något sätt kommunicera om de har haft en bra dag eller inte, detta är såklart svårare om ditt barn inte riktigt pratar ännu, men barn uppfattar mer än vad vi tror ibland. Försök att se till att ditt barn har det så bra som möjligt på förskolan. Det är absolut bra att prata med pedagogen om hur han eller hon anser att dagen har varit men det finns en stor chans att ditt barn har uppfattat dagen på ett helt annat sätt än vad pedagogen gjorde.